AutoSvit.com.ua
  Автосалони    Перевірка VIN    Автосервіси  Відгуки автовласників    Новини  
продати автомобіль, додати оголошення width=
автобазар
продаж мототехніки
продаж мікроавтобусів
продаж автобусів
продаж вантажівок
продаж спецтехніки
продаж прицепів
продаж водного транспорту
продаж автозапчастин

Законодательство Украины

<< назад

Про затвердження Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи

Наказ Міністерства внутрішніх справ України
від 21 червня 1993 року N 394 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
3 вересня 1993 р. за N 125

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказом Міністерства внутрішніх справ України 
від 2 квітня 1994 року N 166

З метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 року N 340 "Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами" та поліпшення обслуговування громадян України з екзаменаційної діяльності НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи (додається).

2. Начальникам управлінь внутрішніх справ Республіки Крим, областей, ГУВС м. Києва і УВС м. Севастополя:

2.1. Організувати вивчення Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами та зазначеної Інструкції працівниками Державної автомобільної інспекції, інших зацікавлених служб і використання в практичній діяльності.

2.2. Довести їх вимоги до відома підприємств, організацій, установ та громадян.

3. Начальникам навчальних закладів МВС України внести в програми підготовки та підвищення кваліфікації працівників Державтоінспекції необхідні зміни з урахуванням Положення та Інструкції.

4. Головному управлінню тилового і матеріально-технічного забезпечення МВС України (т. Шнуренко А. І.) в строк до 1 липня 1993 року забезпечити виготовлення Положення та Інструкції з додатками в кількості 3000 екземплярів.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на ГУ ДАІ МВС України (т. Масловський Б. П.).

6. Наказ МВС СРСР від 6 січня 1987 року N 6 "Про затвердження Положення про порядок допуску водіїв до управління транспортними засобами, прийому екзаменів та видачі громадянам посвідчень водія" вважати таким, що не застосовується в підрозділах Міністерства внутрішніх справ України.

 

 

Міністр
генерал-полковник
внутрішньої служби

 
 
А. В. Василишин


 

 

 

 

 
 

ЗАТВЕРДЖЕНО 
наказом Міністерства внутрішніх справ України 
від 21 червня 1993 р. N 394 

 

 

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
3 вересня 1993 р. за N 125  


ІНСТРУКЦІЯ
ПРО ПОРЯДОК ПРИЙМАННЯ ЕКЗАМЕНІВ, ОФОРМЛЕННЯ ВИДАЧІ (ОБМІНУ) ПОСВІДЧЕНЬ ВОДІЯ, ОБЛІКУ ТА ЗБЕРІГАННЯ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ СТОСУЮТЬСЯ ЕКЗАМЕНАЦІЙНОЇ РОБОТИ

Ця Інструкція встановлює єдиний порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи.

Порядок приймання екзаменів і оформлення видачі (обміну) посвідчень водія

1. Теоретичний і практичний екзамени на право керування транспортними засобами усіх категорій приймаються екзаменаційними комісіями реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції (далі - РЕП ДАІ).

Списки навчальних груп у відповідності з п. 15 Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами (далі - Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.05.1993 р. N 340, подаються в РЕП ДАІ за встановленою формою (додаток N 1).

2. Екзамени від осіб, які навчалися в навчально-виховних закладах, виходячи з місцевих умов, можуть бути прийняті як за місцем навчання, так і за місцем знаходження екзаменаційної комісії відповідно до заявок навчальних закладів, які подаються не пізніше 25-го числа місяця, що передує екзаменам.

3. Екзаменаційна комісія з приймання теоретичних і практичних екзаменів повинна складатися з 2 і більше чоловік. Склад комісії призначається керівником РЕП ДАІ. В комісію, як правило, повинні входити:

- працівник підрозділу ДАІ (голова комісії);

- представники від навчально-виховних закладів, які займаються підготовкою водіїв, автотранспортних підприємств, військових комісаріатів і громадських організацій (члени комісії).

Включати до складу екзаменаційної комісії викладача або майстра виробничого навчання керування автомобілем, які навчали групи, що екзаменуються, не дозволяється.

4. Члени екзаменаційної комісії повинні знати Правила дорожнього руху, методику приймання екзаменів і мати:

- вищу або середньо-технічну освіту з автомобільної спеціальності;

- посвідчення водія тієї категорії, з якої вони будуть проводити екзамени.

5. Для одержання посвідчення водія на право керування транспортними засобами кандидатами у водії в РЕП ДАІ подаються:

- заява, якщо громадянин складає екзамени не в складі навчальної групи (додаток N 2);

- свідоцтво про закінчення навчального закладу, що готує водіїв відповідної категорії транспортних засобів (за винятком осіб, вказаних у третьому абзаці пункту 20 Положення);

- копії диплому з витягом із залікової відомості або семестрових і екзаменаційних відомостей або додатку до диплому (для осіб, вказаних у пункті 20 Положення);

- дві фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см на матовому папері з білим фоном у правому нижньому кутку (чорно-білі або кольорові);

- медична довідка встановленого зразка про придатність до керування відповідними категоріями транспортних засобів (додаток N 3);

- квитанція про сплату встановленого збору за екзамени і бланк посвідчення водія та талон до нього;

(абзац сьомий пункту 5 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

- паспорт або документ, що його замінює.

6. Перед складанням екзаменів на право одержання посвідчення водія заповнюється картка (додаток N 4), яка разом з паспортом або іншим документом, що його замінює, подається екзаменаційній комісії.

7. Екзамени проводяться в такій послідовності: спочатку теоретичний, потім - практичний.

Особи, які після закінчення навчально-виховного закладу по підготовці водіїв транспортних засобів категорій "В", або "С", або "Д" успішно склали екзамени в ДАІ, можуть одночасно допускатися до здавання практичного екзамену для відкриття нижчої категорії "А", "В", "C" або "АВ", або "АВС".

Особи, які не склали теоретичного екзамену, до практичного екзамену не допускаються.

Позитивна оцінка, одержана після складання теоретичного екзамену, вважається дійсною на протязі трьох місяців. Після цього строку кандидату у водії знову призначається теоретичний екзамен.

Методика проведення теоретичного і практичного екзаменів викладена в додатках NN 5 і 6.

8. Для осіб, які пройшли підготовку (перепідготовку) на право керування автомототранспортними засобами в навчальних закладах, а також при заміні, видачі дублікату посвідчення водія або талону до посвідчення водія, повторний екзамен як теоретичний, так і практичний призначається не раніше ніж через 5 днів.

(абзац перший пункту 8 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

В тому разі, якщо кандидат у водії не складе практичного екзамену з третього разу, наступний екзамен від нього приймається тільки після проходження всього курсу навчання по практичному керуванню, що підтверджується довідкою навчального закладу.

9. Особи, які допущені до складання екзаменів на право керування транспортними засобами у відповідності з пунктом 20 Положення або екстерном, до повторних екзаменів допускаються не раніше, як через 20 днів.

Після успішної здачі екзаменів таким водіям строком на два місяці видається тимчасовий талон (додаток N 7), який обмінюється на посвідчення водія після відмітки підрозділу ДАІ міськрайвідділу за місцем проживання про те, що таке посвідчення у нього не вилучалось.

До складання екзаменів на право керування транспортними засобами у відповідності до пункту 20 Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами (надалі - Положення) або екстерном допускаються особи, яким на день складання екзаменів виповнилось 18 років, на категорію "А" - 16 років;

(пункт 9 доповнено абзацом третім згідно з наказом
Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

10. Кандидати у водії, які підготувалися самостійно до екзаменів на право керування транспортними засобами, віднесеними до категорії "А" або "В" і не склали практичних екзаменів з 3 разу, в подальшому до екзаменів в підрозділах ДАІ допускаються тільки після проходження курсу навчання у встановленому порядку.

11. Результати складання екзаменів з Правил дорожнього руху і практичного керування проставляються на заяві кандидата і оформляються протоколом (додаток N 8), який підписується всіма членами комісії. Запис стверджується підписом працівника РЕП ДАІ.

Якщо теоретичний екзамен приймається на ЕОМ, яка має пристрій для роздруковування його результату, то замість протоколів до справи підшиваються такі роздруки.

12. Особам, котрі склали теоретичний і практичний екзамени, виписуються посвідчення водія відповідної категорії та талони до них, серії і номери яких записуються в книгу обліку (додаток N 9), а також в екзаменаційну картку водія. В графі "Для особливих відміток" дублюється серія і номер посвідчення водія.

(абзац перший пункту 12 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

Працівники реєстраційно-екзаменаційних підрозділів одержують посвідчення водія на загальних підставах.

13. Записи у посвідченнях водія і талонах до них робляться спеціальним чорнилом або кульковою авторучкою від руки, друкарськими машинками або ЕОМ державною мовою. Крім того, записи прізвища, імені та місця проживання в посвідченні водія дублюються літерами латинського алфавіту.

(пункт 13 в редакції наказу
Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

14. Обгрунтованість видачі і правильність заповнення посвідчення водія та талону до нього після перевірки головою екзаменаційної комісії завіряються його підписом і печаткою РЕП.

(абзац перший пункту 14 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

У свідоцтві про закінчення навчання в навчально-виховному закладі записуються дата, серія, номер виданого посвідчення і назва підрозділу, що його видав. Записи завіряються печаткою.

15. У посвідченнях водія, які видаються особам, що мають обмеження в періодах медичного огляду, встановлених медичними комісіями, в графі "Для особливих відміток" проставляється штамп "Меддовідка обов'язкова".

16. Посвідчення водія нового зразка при їх видачі підлягають ламінуванню (покриваються захисною плівкою).

17. Результати екзаменів навчальної групи аналізуються окремо за рівнем знань учнями Правил дорожнього руху і за навичками практичного керування транспортними засобами.

У випадку, якщо будуть виявлені слабкі теоретичні знання або недостатні навички практичного керування в учнів групи, яка проходила навчання в одного і того ж викладача або майстра виробничого навчання, керівництву навчального закладу направляється припис для прийняття необхідних заходів (додаток N 10). Якщо подібні випадки повторюються, то в приписі ставиться питання про усунення таких інженерно-педагогічних працівників від подальшої підготовки водіїв транспортних засобів. Копії таких приписів направляються в організацію, якій підпорядкований навчально-виховний заклад, а також в експертну групу по його акредитації.

Примітка. Слабкими знаннями або недостатніми навичками керування вважаються показники учнів групи, які нижчі від середніх, що склались в навчальних закладах республіки, області, міста.

18. Реєстрація навчальних груп з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів з викладачами і майстрами виробничого навчання, щодо яких направлявся припис про їх заміну, не допускається.

19. Діяльність навчально-виховних закладів, зареєстрованих в РЕП ДАІ, щороку підлягає перевірці з метою вивчення і усунення причин, що негативно впливають на якість підготовки водіїв транспортних засобів. Результати перевірки оформляються актом.

Якщо навчально-виховний заклад не реагує на приписи РЕП ДАІ, а її випускники показують слабкі знання, то навчальні групи такого закладу не реєструються. Інформація про це направляється в навчально-виховний заклад і експертну групу по його акредитації.

Відновлення реєстрації навчальних груп такому навчально-виховному закладу проводиться після його повторної акредитації.

Порядок обміну посвідчень водія і видачі замість загублених

20. Обмін посвідчення водія проводиться на підставі заяви (додаток N 1), медичної довідки про придатність водія до керування транспортними засобами відповідних категорій, картки водія або підтвердження із ДАІ МВС, УВС, яка видала попереднє посвідчення, та документів, вказаних у підпунктах 4, 6, 7 пункту 5 цієї Інструкції.

21. Особам, які керували транспортними засобами на протязі останніх 12 місяців, обмін посвідчень водія проводиться без відповідних екзаменів.

Документами, які підтверджують керування транспортними засобами, можуть бути:

- для працюючих водіїв - витяг з трудової книжки або довідка з місця роботи, де вказується закріплений вид транспорту, його реєстраційний номер і номер наказу. Довідка стверджується підписом керівника підприємства і печаткою (додаток N 11);

- для водіїв власного транспорту - реєстраційні документи на цей транспорт;

- для осіб, які експлуатують автомобілі за дорученням реєстраційні документи на автомобіль і доручення на право користування і розпорядження ним, свідоцтво на право спільної власності на транспортний засіб або свідоцтво про реєстрацію (технічний паспорт), де є запис про право керування дружиною (чоловіком).

22. Особам, які на протязі останніх 12 місяців взагалі не керували транспортними засобами, обмін посвідчень водія проводиться після складання теоретичного і практичного екзаменів.

При цьому, якщо особа має дозвіл на керування транспортними засобами кількох категорій, у тому числі мотоциклами, практичний екзамен, на розсуд екзаменаційної комісії, проводиться тільки на транспортному засобі однієї із категорій: "В", "С" або "Д".

23. Особа, яка має дозвіл на керування транспортними засобами кількох категорій, при обміні посвідчення водія за бажанням може одержати дозвіл на керування якою-небудь однією категорією транспортних засобів. В такому разі практичний екзамен приймається на транспортному засобі цієї категорії і в новому посвідченні водія штамп "Дозволено" проставляється тільки в цій категорії.

24. Обмін посвідчень водія на право керування транспортними засобами категорії "В" (без права роботи по найму) на категорію "В" проводиться у відповідності з пунктами 27 і 28 Положення.

25. Обмін посвідчення водія у відповідності з п. 30 Положення проводиться після підтвердження ДАІ міськрайвідділу за місцем проживання власника про те, що водій не позбавлений права на керування транспортними засобами.

Видача українських посвідчень водія у відповідності до першого абзацу п.33 Положення провадиться на підставі листа Генеральної дирекції Київської міської державної адміністрації по обслуговуванню іноземних представництв і ксерокопії національного або міжнародного посвідчення водія та сплати відповідних зборів.

(пункт 25 доповнено абзацом другим згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

26. При обміні посвідчення водія в новому посвідченні в графі "Для особливих відміток" проставляється категорія, серія, номер і дата видачі попереднього посвідчення.

27. Замість загубленого посвідчення водія нове, з відміткою "Дублікат", видається підрозділом РЕП ДАІ за місцем проживання власника на підставі заяви, медичної довідки, а при необхідності пред'являється свідоцтво про закінчення навчального закладу або підтвердження із ДАІ МВС, УВС, що видала попереднє посвідчення, та документів, вказаних у підпунктах 4, 6, 7 пункту 5 цієї Інструкції.

28. На період оформлення дублікату посвідчення водія видається тимчасовий талон на право керування транспортними засобами строком на один місяць талон до посвідчення водія, якщо він є, вилучається. При необхідності (направлення і одержання відповіді на запит, з'ясування окремих обставин, які пов'язані з втратою посвідчення і т.і.) строк дії талону може бути продовжений до 3 місяців. При видачі тимчасового талону, якщо немає талону до посвідчення водія, від заявника приймаються теоретичний і практичний екзамени у відповідності з порядком, викладеним у п. 7 цієї Інструкції.

(абзац перший пункту 28 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

Обмін такого талону на посвідчення проводиться тільки після відмітки на ньому працівником підрозділу ДАІ міськрайвідділу за місцем проживання про те, що посвідчення водія не вилучалось.

Особам, які загубили тимчасовий талон, одержаний на період оформлення дублікату посвідчення водія, новий талон видається на загальних умовах.

29. Облік тимчасових талонів на право керування транспортним засобом, які видаються на період оформлення дублікатів посвідчень та талонів до посвідчень водія ведеться в окремих книгах (додатки NN 12 і N 16). Після видачі посвідчення водія тимчасові талони додаються до матеріалів, ведеться в окремій книзі (додаток N 12) і після видачі посвідчення вони додаються до матеріалів.

(пункт 29 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

30. Знайдені посвідчення водія, замість яких видані дублікати, вважаються недійсними і здаються в РЕП ДАІ для знищення.

31. Якщо водій позбавлений права на керування не всіма категоріями транспортних засобів, то в посвідченні водія і талоні до нього компостером відмічаються категорії транспортних засобів, якими він позбавлений права керувати, а посвідчення повертається водієві.

Після закінчення строку позбавлення права керування посвідчення водія та талон до посвідчення водія обмінюються на нові обмінюється на нове у відповідності з пп. 21-23 цієї Інструкції.

(пункт 31 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

32. Особам, які відбувають покарання у виді позбавлення волі і не позбавлені судом права на керування транспортними засобами, вилучені у них посвідчення водія можуть бути повернуті підрозділом ДАІ за місцем відбуття покарання на клопотання адміністрації виправно-трудової установи у відповідності з встановленим порядком.

Порядок обліку і зберігання бланків документів, які видаються водіям та матеріалів, які стали підставою для їх видачі  

33. Облік надходження і витрачання бланків посвідчень водія і талонів до них ведеться у книзі надходження і витрачання бланків суворої звітності і номерних знаків (додаток N 13).

(пункт 33 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

34. Облік списків навчальних груп ведеться в журналі (додаток N 14).

35. Бланки посвідчень водія, талони до них і тимчасові талони на право керування транспортним засобом зберігаються як документи суворої звітності.

(пункт 35 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

36. Зіпсовані під час заповнення бланки при чергових перевірках знищуються таким чином, щоб виключити їх повторне використання. Про це складаються відповідні акти.

Аналогічно знищуються посвідчення водія, якщо їх власникам заборонено керувати транспортними засобами за висновком медичної комісії, знайдені, якщо замість них видані дублікати, а також не забрані власником на протязі двох років після закінчення строку позбавлення, про що проставляється відмітка в книзі видачі посвідчень водія і тимчасових талонів. Про анульовані посвідчення водія, які були видані іншими РЕП ДАІ, останнім направляється протягом 10 днів повідомлення (додаток N 15).

37. Матеріали, які стали підставою для видачі і обміну посвідчень водія, талонів до посвідчень водія і тимчасових талонів на право керування транспортним засобом (заяви, старі посвідчення, квитанції і т.і.) зшиваються в окремі справи і зберігаються у встановленому порядку 2 роки.

Строк зберігання списків учнів навчальних груп, протоколів екзаменаційних комісій, книг видачі тимчасових талонів і талонів до посвідчення водія - 10 років, книг видачі посвідчень водія і обліку навчальних груп 60 років після їх закінчення. Протоколи, списки учнів навчальних груп і книги зберігаються в РЕП ДАІ.

Примітка. Посвідчення водія і талони до них, замість яких видані нові, підшиваються в справи і гасяться штампом "Анульовано".

(пункт 37 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

38. Книги обліку і видачі посвідчень водія, талонів до них, тимчасових талонів, а також справи з матеріалами, які стали підставою для видачі і обміну посвідчень водія і тимчасових талонів, повинні бути пронумеровані, зшиті і скріплені печаткою РЕП ДАІ. Вони повинні мати номер з номенклатури справ у секретаря управління (відділу) ДАІ УВС Республіки Крим, областей, ГУВС м. Києва, УВС м. Севастополя.

(пункт 38 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

39. Медичні довідки, картки водія, свідоцтва про закінчення навчального закладу після заповнення всіх реквізитів при видачі посвідчень водія повертаються водіям.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 1
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи


                                         Начальнику РЕП ДАІ
                                         _____________________________________
 
     Прошу зареєструвати навчальну групу N__________   по навчанню водіїв
 автотранспортних засобів категорії __________________________________________
 _____________________________________________________________________________
         (найменування навчального закладу)
 Адреса:_______________________________  тел. N ______________________________
 Початок занять _______________________ , кінець занять_______________________
 Дні занять ___________________________ , години занять_______________________
                          В и к л а д а ч і :
 1. З будови і технічного обслуговування автотранспортних засобів
 _____________________________________________________________________________
                    (прізвище, ім'я, по батькові)
 освіта____________________ ,   спеціальність ________________________________
 2. З правил та основ безпеки дорожнього руху,________________________________
 _____________________________________________________________________________
                    (прізвище, ім'я, по батькові)
 освіта_____________________,    спеціальність _______________________________
 наявність посвідчення водія                     категорій
 3. З надання першої медичної допомоги потерпілим
 _____________________________________________________________________________
                     (прізвище, ім'я, по батькові)
 освіта_____________________,    спеціальність _______________________________
          М а й с т р и  в и р о б н и ч о г о  н а в ч а н н я
                          к е р у в а н н ю
 1.___________________________________________________________________________
           (прізвище, ім'я, по батькові)
 освіта_____________ стаж роботи водієм_______________________________________
 посвідчення водія категорій____________ , свідоцтво на право навчання
 серії________ N_________ видане _____________________________________________
 "__ " ____________19__ р.
 2.___________________________________________________________________________
           (прізвище, ім'я, по батькові)
 освіта____________,стаж роботи водієм________________________________________
 посвідчення водія категорій_____________, свідоцтво на право навчання
 серії________ N_________ видане______________________________________________
 "___" ___________ 19__ р.
 

Продовження додатка N 1

 
СПИСОК УЧНІВ

 
************************************************************************
  N * Прізвище,*Число,*      * Посвідчен-*             *
 п/п* ім'я, по *місяць*Освіта* ня водія  *Місце роботи,*Місце проживання
    * батькові *і рік *      * (серія,   *посада       *
    *          *народ-*      * номер,    *             *
    *          *ження *      * ким і     *             *
    *          *      *      * коли ви-  *             *
    *          *      *      * дане,     *             *
    *          *      *      * катего-   *             *
    *          *      *      * рія ТЗ)   *             *
************************************************************************
  1 *   2      *  3   *   4  *    5      *       6     *         7
************************************************************************
 
 
 
 
 
 
 Керівник навчального закладу                          ________________
       (організації)                                     (підпис)
 
   М.П.
 
  "__ " ____________ 19__ р.
 

Примітка. Форма друкується на одному аркуші.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 2
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи

 

 

 


                                   В РЕП ДАІ _________________________________
                                   ___________________________________________
                                   від громадянина ___________________________
                                   ___________________________________________
                                   число, місяць, рік народження______________
                                   місце народження___________________________
                                   ___________________________________________
                                   жителя_____________________________________
                                   працюючого_________________________________
                                   на посаді__________________________________
                                   Паспорт серії_______________N______________
                                   виданий____________________________________
                                                    (ким, коли)
 
                             З А Я В А
      Прошу видати, обміняти, видати дублікат посвідчення водія
      (талону до посвідчення водія)
         (доповнено згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ 
          України від 02.04.94 р. N 166)
 
                  (непотрібне закреслити)
      Посвідчення водія серії________________N___________одержав в
 ДАІ_________________________________________________________________
                   (область, край, республіка)
 _____________________________________________________________________
                      (число, місяць, рік)
        До заяви додаю такі документи:
  1. ________________________________________________________________________
  2. ________________________________________________________________________
  3. ________________________________________________________________________
  4. ________________________________________________________________________
  5. ________________________________________________________________________
 
                                                  _____________________
                                                   (особистий підпис)
                                                  "__ "___________19__ р.
 
                      Службові відмітки РЕП ДАІ:
        Видане посвідчення водія серії_________________N___________________
        категорії____________________________
 
     "__ "____________ 19__ р.    Державтоінспектор____________________
                                                        (підпис)
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 3
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи


Міністерство охорони
здоров'я України
--------------------
 (назва установи)
 
 
                       М Е Д И Ч Н А   Д О В І Д К А
                     (для подання в Державтоінспекцію)
 
 Прізвище______________________________
 Ім'я _________________________________  По батькові _________________________
 Місце проживання _____________________  Вік _________________________________
 Місце роботи _________________________
 Проходив медичне обстеження "_____" _______________ 19__ р.
 
 
                                  ВИСНОВОК
                              медичної комісії
 
 1. Придатний (непридатний) до керування тролейбусом, трамваєм.
 2. Придатний  (непридатний)  до  керування  мотоциклом,  моторолером,  мопедом
    (категорія "А").
 3. Придатний  (непридатний)  до  керування автомобілями, дозволена максимальна
    вага яких не перевищує 3500 кг  і число місць для сидіння яких,  за винятком
    сидіння водія, не перебільшує 8 (категорія "В").
 4. Придатний (непридатний) до керування автомобілями без обмеження максимальної
    ваги (категорія "С"), автобусами без обмеження місткості пасажирів  (катего-
    рія "Д").
 5. Придатний (непридатний) до керування автомобілем з ручним керуванням.
 6. Придатний (непридатний) до керування мотоколяскою.
    (не потрібне закреслити)
 
 
 
    Місце для фото,                                 Голова комісії ____________
    печатка медичної                                                (підпис)
    установи                                        Секретар       ____________
                                                                    (підпис)
							 Додаток N 3
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 4
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


    Фото
  3,5 х 4,5
     та
печатка РЕП ДАІ
                Е К З А М Е Н А Ц І Й Н А  К А Р Т К А
 
 Прізвище ____________________  Ім'я ______________  По батькові _____________
 Дата народження _____________
 Місце проживання ____________________________________________________________
 Пройшов навчання по програмі ________________________________________________
                              (вказати, на яку категорію транспортних за-
 _____________________________________________________________________________
 собів навчався і який навчальний заклад закінчив)
 Одержав свідоцтво серія_________ N_____________ від "___" ________ 19___ р.
 "__ " _________ 19__ р.          Особистий підпис _________________
 
                           Результати екзаменів
******************************************************************************
 Розділ програми *  Дата проведення *   N білета      * Загальний  * Примітка
    (екзамен)    *    екзаменів     * або категорія   * результат  *
                 *                  *     ТЗ          * (склав, не *
                 *                  *                 *  склав)    *
******************************************************************************
 Теоретичний     *                  *                 *            *
 Практичний      *                  *                 *            *
******************************************************************************
                           Видані посвідчення
******************************************************************************
  Серія  *  Номер        * Категорія  *  Дата      *  Підпис співробітника РЕП
         *  посвідчення  *   ТЗ       *  видачі    *  ДАІ, який видав посвід-
         *               *            *            *  чення, завірена печаткою
******************************************************************************
         *               *            *            *
         *               *            *            *
******************************************************************************
     (У розділі "Видані посвідчення" передбачити графу "Серія і
номер талону до посвідчення водія".)
               (доповнено згідно з наказом Міністерства внутрішніх справ
                України від 02.04.94 р. N 166)
 
 
                              Голова комісії ______________ Прізвище__________
                                                (підпис)
                                            "___" ________ 19__ р.
 

Примітка. Екзаменаційна картка водія зберігається власником посвідчення і подається в РЕП ДАІ в разі обміну посвідчення або при одержанні його дублікату.

 

 

 

 

 

 

Додаток N 5

 

 
 
 
 
 

до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ТЕОРЕТИЧНОГО ЕКЗАМЕНУ

Форма проведення екзамену

1. Теоретичний екзамен може прийматися як від усієї навчальної групи, так і її частини одним із таких способів:

- усним опитуванням за білетами, які затверджуються Головним Управлінням ДАІ МВС України;

- за допомогою: спеціальних пристроїв; електронно-обчислювальної техніки.

2. Форма екзамену повинна бути такою, щоб можна було визначити, чи добре кандидат у водії знає і розуміє відповідні закони і підзаконні акти.

3. При проведенні теоретичного екзамену оцінюється знання та розуміння кандидатом у водії:

- законодавства, що регламентує порядок організації дорожнього руху та використання транспортних засобів;

- правил дорожнього руху, дорожніх знаків і сигналів, розмітки доріг і їх значення;

- законодавства про адміністративну відповідальність за порушення правил та стандартів у сфері безпеки дорожнього руху;

- технічних вимог, що відносяться до безпеки руху транспортних засобів;

- правил, що відносяться до організації праці водія в тій частині, що стосується безпеки дорожнього руху, включаючи правила тривалості праці і відпочинку;

- правил, що стосуються дій водіїв у випадках дорожньо-транспортних подій;

- цивільної і кримінальної відповідальності водія у випадку дорожньо-транспортної події;

- умов, які сприяють виникненню аварійних ситуацій та дорожньо-транспортних подій;

- елементів конструкції транспортного засобу, які мають важливе значення для забезпечення безпеки дорожнього руху;

- методів надання долікарняної медичної допомоги особам, що постраждали в дорожньо-транспортних подіях;

- контрольно-регулювальних робіт і способів керування, що сприяють економії паливно-мастильних матеріалів і зменшенню шкідливого впливу автотранспорту на навколишнє середовище.

4. Екзаменаційні білети призначаються для прийняття екзаменів на знання законів, правил, нормативів і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху від осіб, бажаючих одержати посвідчення на право керування транспортними засобами, а також для перевірки знань під час експертизи.

Питання білетів охоплюють основні положення законодавства про дорожній рух, всі розділи Правил дорожнього руху, інших правил, нормативів і стандартів, що регламентують безпеку дорожнього руху.

Кожний екзаменаційний білет вміщує 10 запитань, які мають порядкові номери від 1 до 10. На кожне запитання дається від 2 до 5 відповідей, з яких вірною і найбільш повною є одна.

Для виключення випадків запам'ятовування кандидатами у водії екзаменаційних білетів, а не законодавства, правил, нормативів і стандартів, можуть використовуватись кілька діючих варіантів білетів.

5. У випадках внесення змін і доповнень в законодавство, правила, нормативи, стандарти, інші документи екзаменаційні білети з відповідями або запитаннями, що не відповідають внесеним доповненням і змінам, виключаються і екзамени проводяться тільки з допомогою білетів, які повністю відповідають діючим нормативним актам.

Проведення теоретичного екзамену

6. Екзамени приймаються одночасно від кількох осіб, число яких залежить від площі і обладнання приміщення, а також можливості спостереження за поведінкою тих, хто екзаменується.

Перед початком екзамену, після перевірки необхідних документів екзаменованим видаються екзаменаційні картки (додається), в яких вони заповнюють всі необхідні реквізити.

7. Після роз'яснення порядку роботи з білетом або екзаменаційним апаратом починається відлік часу.

Кандидатам у водії автомототранспортних засобів всіх категорій, а також трамваїв, тролейбусів, мотоколясок, що закінчили підготовку (перепідготовку) в навчальному закладі, пропонується для відповіді 10 запитань. Для кандидатів у водії, які допущені до складання екзаменів у відповідності до п. 20 Положення або екстерном - 30 запитань, а час для відповідей не повинен перевищувати відповідно 15 і 40 хвилин.

(абзац другий пункту 7 із змінами, внесеними згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

8. Після відповіді кандидата на всі запитання результати фіксуються екзаменаційним апаратом або екзаменатором.

Позитивна оцінка "склав" виставляється в тому випадку, якщо кандидат, який закінчив навчальний заклад, допустив не більше однієї неправильної відповіді, а допущений до екзаменів екстерном - не більше двох.

Особам, які у відведений час не відповіли на запитання або допустили більше однієї (двох) помилок, виставляється оцінка "не склав".

Повторний екзамен призначається не раніше ніж через 5 днів, а для кандидатів у водії, допущених до екзаменів екстерном, - 20 днів.

 

 

 

 

 
 
 

Додаток
до Методики проведення
теоретичного екзамену

 

 

 


ЕКЗАМЕНАЦІЙНА КАРТКА
з Правил дорожнього руху

  Прізвище _________________ , ім'я ________________ , по батькові___________
  рік народження________________
  Екзаменується на одержання посвідчення ____________________________________
 
 
 
 **************************************************************************
  Дата * N біле-*Результати екзамену по запитанням* Загальний * Підписи
  екза-* та     *********************************** результат * членів
  мену *        *  1* 2* 3* 4* 5* 6* 7* 8* 9* 10  *           * комісії
 **************************************************************************
 **************************************************************************
 **************************************************************************
 **************************************************************************
 
 
 
 Підпис особи, що склала екзамен __________________________
 

Примітка. Екзаменаційна картка додається до матеріалів, які стали підставою для видачі посвідчення водія.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 6
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


Методика проведення практичного екзамену

Транспортний засіб та його обладнання

1. Приймання практичних екзаменів від кандидатів у водії проводиться на транспортному засобі тієї категорії, на яку видається посвідчення водія:

"В" - на легкових автомобілях;

"С" - на вантажних автомобілях з повною масою, що перевищує 3500 кг;

"Д" - на автобусах, крім мікроавтобусів;

"Е" - на составах транспортних засобів. Для "С", "Е" тягачем повинен бути вантажний автомобіль з повною масою, що перевищує 3500 кг; для "Д", "Е" - на зчепленому автобусі.

2. Приймання практичних екзаменів від кандидатів у водії -жінок проводиться:

для категорії "С" - на вантажних автомобілях вантажопідйомністю до 3500 кг включно;

для категорії "Д" - на автобусах, призначених для перевезення не більше 14 пасажирів;

для категорії "E" - на вантажних автомобілях вантажопідйомністю до 3500 кг включно з одновісним причіпом.

3. Автомобілі, призначені для складання практичного екзамену, повинні бути обладнані додатковими педалями зчеплення (крім транспортних засобів з автоматичною трансмісією) і гальмами, дзеркалом заднього виду для екзаменатора.

Примітка. Кандидатами у водії вважаються особи, вперше допущені до здачі екзаменів, а також водії, які бажають одержати право на керування іншою категорією транспортних засобів.

Зміст екзамену

4. При проведенні екзамену з'ясовується вміння керувати транспортним засобом.

5. Для визначення підготовленості кандидата у водії враховується виконання ним таких елементів:

- підготовка до початку руху, увага щодо інших транспортних засобів;

- своєчасність включання попереджувальних сигналів;

- початок руху;

- користування дзеркалами заднього виду;

- розгін і переключання передач з нижчих на вищі і з вищих на нижчі, рух по прямій;

- зупинка автомобіля на підйомі, а потім відновлення руху.

При цьому автомобіль повинен плавно рушити з місця і може відкотитися назад не більше ніж на 20 см, а двигун повинен працювати;

- розворот при обмеженій ширині проїжджої частини і рух заднім ходом. Для цього виїхати на ділянку дороги обмежених розмірів, розвернутися при одноразовому включенні передачі заднього ходу. На проїжджій частині зупинити автомобіль, де є заїзд у двір, з правого боку. Включити задню передачу і заїхати у двір без використання передньої передачі. Після зупинки автомобіль повинен стояти так, щоб його зовнішні контури не виходили на проїжджу частину дороги;

- гальмування і зупинка автомобіля при різних швидкостях, включаючи екстрену зупинку, якщо дозволяє шляхова ситуація і умови руху;

- вибір дистанції і інтервалів між транспортними засобами;

- маневрування на дорозі, що має дві і більше смуги для руху в одному напрямку;

- правильність об'їзду стоячих транспортних засобів, у тому числі загального користування та інших перешкод;

- правильність перестроювання з однієї смуги руху на іншу;

- належна реакція на сигнали, що подаються іншими користувачами доріг;

- оцінка дорожніх обставин при під'їзді до регульованого перехрестя. Подання, при необхідності, попереджувальних сигналів;

- правильність зупинки перед перехрестям;

- дотримування сигналів світлофору або регулювальника;

- плавність зрушення з місця після зупинки;

- оцінка дорожніх обставин при наближенні до нерегульованого перехрестя, урахування вимог знаків, розмітки, сигналів інших учасників руху;

- додержання права проїзду транспортних засобів, які мають перевагу у русі;

- швидкість при під'їзді до перехрестя і проїзді пішоходного переходу;

- правильність виконання випередження та обгону;

- виконання зупинки транспортного засобу.

6. При прийманні екзамену на мотоколясці такі навички, як запуск двигуна і початок руху, рух по прямій з переключанням передач з нижчих на вищі і з вищих на нижчі, рух заднім ходом з заїздом в умовні ворота перевіряються спочатку на спеціальному майданчику. Екзамен може проводитися на мотоколясці власника.

Організація приймання екзамену на автомобілі

7. Приймання практичного екзамену від кандидатів у водії може проводитися як у два, так і в один етап залежно від умов.

8. Якщо екзамен приймається у два етапи, то частина екзамену може прийматися на автодромі або спеціальному майданчику.

9. У підрозділі ДАІ повинно бути розроблено декілька маршрутів для перевірки навиків керування транспортними засобами (для населених пунктів з населенням 500 і більше тис. чоловік - від 5 до 10 маршрутів, для інших - від 3 до 5).

10. Довжину маршруту рекомендується вибирати від 1,5 до 4 км з елементами, що дадуть можливість перевірити навики керування автомобілем.

11. Маршрути оформляються у вигляді карти (схеми маршруту) формат 200х300 мм, кожному надається порядковий номер. Перед початком екзамену екзаменатор методом випадкового вибору ознайомлює кандидата у водії з однією із маршрутних карт.

12. Тривалість екзамену повинна бути достатньою для визначення фактичної здатності кандидата у водії керувати транспортним засобом відповідної категорії.

Загальна тривалість екзамену повинна бути не менше 15 хв., а для кандидатів у водії, допущених до екзаменів екстерном - не менше 30 хв.

13. Контроль за виконанням елементів екзамену екзаменатор здійснює візуально, знаходячись в екзаменаційному автомобілі таким чином, щоб при необхідності він міг втрутитися в керування.

14. Для одержання позитивної оцінки кандидат у водії не повинен допустити більше трьох помилок, екстерном - чотирьох.

Відмова кандидата у водії виконати який-небудь елемент екзамену або створення ним аварійної ситуації, що призвела до втручання екзаменатора в керування автомобілем, означає, що кандидат екзамену не склав.

Приймання практичного екзамену на мотоциклі

15. Навики керування перевіряються на одиночному мотоциклі, моторолері. В окремих випадках (вік, навик керування) керівник РЕП ДАІ може прийняти рішення про здачу екзамену на мотоциклі з коляскою.

16. Перевірка навиків керування проводиться на спеціальному майданчику з нанесеними габаритними елементами ("вісімка", "коридор", "коло", "дошка", "змійка").

17. Кандидат у водії повинен вміти виконувати такі маневри:

- рух по прямій з переключанням передач з нижчих на вищі і з вищих на нижчі;

- керування мотоциклом на мінімальній швидкості (5 км/год), не знімаючи ніг з підніжки;

- виконання поворотів і розворотів малого радіусу ("габаритне коло", "змійка", "вісімка").

18. Екзамен припиняється, якщо кандидат не виконав "коло", або "змійку", або "вісімку".

19. В числі двох помилок для оцінки "не склав" додатково враховується таке:

- під час виконання "кола", або "змійки", або "вісімки" торкався дорожнього покриття якою-небудь частиною тіла;

- при зупинці не зміг вимкнути передачу, коли працював двигун.

 

 

 

 

 
 
 
 

Додаток N 7
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи


Лицевий бік

  ************************************************************************
  *                Т И М Ч А С О В И Й  Т А Л О Н                        *
  *       на право керування транспортними засобами категорії:           *
  * ******************************************************************   *
  *       А    *   В   *    С   *   Д   *   Е   *непотрібне закреслити   *
  * ******************************************************************   *
  * Прізвище _________________________________________________________   *
  * Ім'я _____________________________________________________________   *
  * По батькові_______________________________________________________   *
  * Місце проживання _________________________________________________   *
  *                                                                      *
  *                                                                      *
  *                         ААА N 000000                                 *
  *  Дає право на керування до "   "              19   р.                *
  *  Дозвіл подовжено до       "   "              19   р.                *
  *  ____________________________________________________                *
  *  (посада, прізвище, ініціали службової особи)                        *
  *  "   "          19   р.                                              *
  *  Виданий ____________________________________________                *
  *          (МРЕП ДАІ)                                                  *
  *                                                                      *
  *  "    "            19   р.     ___________________                   *
  *  М.П.                               (підпис)                         *
  ************************************************************************
 

Зворотній бік

  ************************************************************************
  *                     Відмітка про порушення                           *
  ********************************************************************** *
  * Дата пору- * Стаття кодексу  *  Серія і     *      Вжиті             *
  * шення      * із зазначанням  *  номер       *      заходи            *
  *            * її частини      *  нагрудного  *                        *
  *            *                 *  знаку       *                        *
  ********************************************************************** *
  ********************************************************************** *
  ********************************************************************** *
  ********************************************************************** *
  * Керування транспортним засобом особою, яка має тимчасовий талон,     *
  * допускається за наявності документа, що засвідчує особу              *
  ************************************************************************
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 8
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи


                                 П Р О Т О К О Л  N ___
 
                               від "__ " ________ 19__ р.
 
                            екзаменаційної комісії РЕП ДАІ
 
        Склад комісії: Голова ____________________ Члени ____________________
                                                         ____________________
 
************************************************************************
  N *Прізвище,* Рік на-*Навчаль- *На яку ка-* Результати екзаменів
 п/п*ім'я, по * роджен-*но-вихов-*тегорію ТЗ****************************
    *батькові * ня     *ний зак- *проводився*теоретичний  *  практичний
    *         *        *лад де   *екзамен   ****************************
    *         *        *навчався *          *впер-  *склав* впер- *склав,
    *         *        *екзамено-*          *ше,    *не   * ше,   *не
    *         *        *ваний    *          *повто- *склав* повто-*склав
    *         *        *         *          *рно    *     * рно   *
************************************************************************
  1 *    2    *   3    *    4    *     5    *   6   *  7  *   8   *  9
************************************************************************
 
 
 
 
 
   Голова ____________________
              (підпис)                       Члени __________________________
                                                           (підпис)
                                                   __________________________
                                                          (підпис)
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 9
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи


КНИГА
ВИДАЧІ ПОСВІДЧЕНЬ ВОДІЯ

*********************************************************************************
  N *Прізвище,*Число, *Місце *N про-*Серія *Серія  *На ке- *Дата*Підпис*Примітка
 п/п*ім'я, по *місяць,*прожи-*токолу*і но- *і номер*руван- *ви- *в оде-*(вказує-
    *батькові *рік та *вання *      *мер   *талону *ня яки-*дачі*ржанні*ться сві-
    *         *місце  *      *      *посві-*до пос-*ми ТЗ  *    *      *доцтво
    *         *народ- *      *      *дчення*відчен-*видане *    *      *або інші
    *         *ження  *      *      *водія *ня     *посві- *    *      *докумен-
    *         *       *      *      *      *водія  *дчення *    *      *ти, на
    *         *       *      *      *      *       *водія  *    *      *підставі
    *         *       *      *      *      *       *       *    *      *яких ви-
    *         *       *      *      *      *       *       *    *      *дане пос-
    *         *       *      *      *      *       *       *    *      *відчення
    *         *       *      *      *      *       *       *    *      *водія)
*********************************************************************************
  1 *   2     * 3     *  4   *  5   *   6  *   7   *   8   *  9 *  10  *  11
*********************************************************************************
 

(додаток 9 із змінами, внесеними згідно з наказом
 Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 10
до Інструкції про порядок приймання екзаменів, оформлення видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та зберігання документів, які стосуються екзаменаційної роботи


                      МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
 
                      ____________________________________
                            (найменування РЕП ДАІ)
 
                                 П Р И П И С
   Директору (начальнику)_____________________________________________________
                          (найменування навчально-виховного закладу,
   ___________________________________________________________________________
                              відомча належність)
       Повідомляю, що на випускних екзаменах згідно з протоколом
   N _____ від "__ " ___________ 19___ р.   курсанти   навчальної   групи
   N _____ категорії ________ склали  екзамени  з  першого  разу:
   з правил дорожнього руху із____________ чол.____________ чол.,
   практичного керування із_________ чол. __________ чол.,
   в тому числі ті, що навчались  у  майстра  виробничого  навчання  керуванню
   ______________________________ із ________ чол. ________ чол.,
           (прізвище)
   ______________________________ із ________ чол. ________ чол.
           (прізвище)
        Результати екзаменів свідчать про низьку  якість  підготовки курсантів
   викладачем теоретичних дисциплін _________________ та  майстром виробничого
                                      (прізвище)
   навчання керуванню ____________________________________ .
                               (прізвище)
        Надсилаючи інформацію про результати екзаменів в навчальній групі,
   пропоную:_________________________________________________________________
   __________________________________________________________________________
               (конкретні пропозиції з підвищення якості підготовки)
   __________________________________________________________________________
   __________________________________________________________________________
   __________________________________________________________________________
        Враховуючи, що раніше викладачем  _________________________ , майстром
   виробничого навчання керуванню __________________________ були незадовільно
   підготовлені курсанти навчальних груп N ______  ,  інформую,  що   наступні
   групи підготовки водіїв, які будуть навчатися у викладача _________________
   та майстра виробничого навчання керуванню _________________ , реєструватися
   не будуть.
        Про заходи, вжиті навчально-виховним закладом щодо цього, необхідно
   повідомити в реєстраційно-екзаменаційний підрозділ ДАІ в  місячний строк.
   Начальник
   ____________________________                       __________
          (РЕП ДАІ)                                    (підпис)
    "__ " ____________ 19__ р.           N___
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 11
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


   Штамп
організації
(установи)
 
                            ДОВІДКА
 
     Видана _____________________________________________________
в тому, що він (вона) дійсно працює _____________________________
_________________________________________________________________
           (вказати назву організації (підприємства)
на посаді водія і згідно з наказом N ________________________ від
"___" _____________ 19__p. за ним закріплено автомобіль (автобус)
марки ___________________, державний номер ______________________
     Загальний стаж на посаді водія становить _____________років.
 
М.П.
 
     Керівник організації
     (підприємства)                   _________________(прізвище)
                                           (підпис)
 
     "___" __________________19__р.
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 12
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


КНИГА
видачі тимчасових талонів до посвідчення водія

 
**************************************************************************
 N *Прізвище,*Місце * Замість*Дата  *Серія * На ке-  *Розписка  * Відмітка
п/п*ім'я, по *прожи-* якого  *вида- *і N   * руван-  *в одержан-* про
   *батькові *вання * посвід-*чі і  *талона* ня яки- *ні        * здачу
   *         *      * чення  *строк *      * ми ка-  *          * талонка
   *         *      * виданий*дії   *      * тегорі- *          *
   *         *      * талон  *талона*      * ями ТЗ  *          *
   *         *      * (серія,*      *      * виданий *          *
   *         *      *  N)    *      *      * талон   *          *
**************************************************************************
 1 *   2     *  3   *    4   *   5  *   6  *    7    *     8    *    9
**************************************************************************
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 13
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


КНИГА
обліку надходження і витрати бланків
суворої звітності і номерних знаків

 
******************************************************************************
         Надходження                  *      Витрата                  *Залишок
***********************************************************************
Дата*N   *Від *Серія*Нумерація  *Кіль-*Дата*Кому*Серія*Нумерація*Кіль-*
над-*нак-*ко- *     *************кість*ви- *ви- *     *         *кість*
ход-*лад-*го  *     * з  * по N *     *да- *да- *     ***********     *
жен-*ної *оде-*     * N  * (вкл)*     *чі  *но  *     * з *по N *     *
ня  *    *ржа-*     *    *      *     *    *    *     * N *вкл. *     *
    *    *но  *     *    *      *     *    *    *     *   *     *     *
*******************************************************************************
 1  * 2  * 3  *  4  * 5  *   6  *  7  * 8  * 9  * 10  * 11*  12 *  13 *  14
*******************************************************************************
 

Примітка. На кожний вид знаків і бланків у книзі відводиться окремий розділ.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 14
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


ЖУРНАЛ
ОБЛІКУ НАВЧАЛЬНИХ ГРУП ПО ПІДГОТОВЦІ ВОДІЇВ

 
******************************************************************
   *Наймену-* N  *Дата*Кіль-*Кате- *Поча-*Кінець*Відпо- *Прізвище,
   *вання   *гру-*реє-*кість*горія *ток  *нав-  *відаль-*ім'я, по
   *навчаль-*пи  *стра*учнів*ТЗ, на*нав- *чання *ний за *батькові
 N *но-ви-  *    *ції *     *яку   *чання*      *підго- *виклада-
п/п*ховного *    *    *     *прово-*     *      *товку, *чів і
   *закладу *    *    *     *диться*     *      *N теле-*майстрів
   *        *    *    *     *навча-*     *      *фону   *практич-
   *        *    *    *     *ння   *     *      *       *ного нав-
   *        *    *    *     *      *     *      *       *чання ке-
   *        *    *    *     *      *     *      *       *руванню
******************************************************************
 1 *   2    * 3  * 4  *  5  *  6   *  7  *   8  *   9   *   10
******************************************************************
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 15
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів, оформлення
видачі (обміну) посвідчень водія, обліку та
зберігання документів, які стосуються
екзаменаційної роботи


                            Начальнику__________________________
                                               (найменування)
                            РЕП ДАІ УВС ________________________
                            ____________________________________
 
 
                            Повідомлення
 
     Посвідчення водія на право керування транспортними засобами
категорії___________________серії_________________, N___________
видане___________________
        (дата)
на ім'я__________________________________________________________
         (прізвище, ім'я, по батькові)
анульоване_______________________________________________________
                   (вказати причину)
 
 
 Начальник ____________________
            (найменування)
 РЕП ДАІ УВС __________________
 ______________________________
_______________________________
      (звання)                                ___________________
                                                    (підпис)
 
  "    "_____________ 19___р. .
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Додаток N 16
до Інструкції
про порядок приймання екзаменів,
оформлення видачі (обміну) посвідчень
водія, обліку та зберігання документів,
які стосуються екзаменаційної роботи


КНИГА
видачі талонів до посвідчення водія

*****************************************************************
NN *Прізвище,*Місце*Дата *Серія*До яко-*На ке-*Причи-*Роз- *При-
п/п*ім`я та  *про- *ви-  *і N  *го по- *руван-*на ви-*писка*міт-
   *по бать- *жи-  *дачі *тало-*свід-  *ня    *дачі  *в    *ка
   *кові     *вання*та-  *ну   *чення  *якими *талону*одер-*
   *         *     *лону *     *вида-  *кате- *      *жанні*
   *         *     *     *     *ний    *горі- *      *тало-*
   *         *     *     *     *(серія,*ями   *      *ну   *
   *         *     *     *     *N)     *ТЗ    *      *     *
   *         *     *     *     *       *вида- *      *     *
   *         *     *     *     *       *ний   *      *     *
   *         *     *     *     *       *талон *      *     *
*****************************************************************
 1 *     2   *  3  * 4   *  5  *   6   *  7   *   8  *  9  * 10
*****************************************************************
 

(Інструкція доповнена додатком N 16 згідно з
наказом Міністерства внутрішніх справ України від 02.04.94 р. N 166)

____________